Buurtcomités tegen ijzel en sneeuw!

“We zullen moeten wennen aan dit soort strenge winters en inventief moeten zijn in de ijzel- en sneeuwbestrijding.”, zegt burgemeester Ludwig Vandenhove.

“Naast tal van andere initiatieven vanuit de stad Sint-Truiden in verband met deze wintertoestand, roep ik de talrijke buurtcomités op om een handje toe te steken om de stoepen in hun buurt ijzel- en sneeuwvrij te houden.
Dit geldt zeker indien er bejaarden, personen met een handicap, zieken, etc., die hier zelf niet kunnen voor instaan, in hun omgeving wonen. Zo dragen ze bij aan de leefbaarheid in hun buurt of wijk.”, zegt Ludwig Vandenhove.

 

 

 

 

Via deze ‘buurtgerichte actie’ kunnen de comités beroep doen op een premie van 125,00 EUR net zoals bij een andere activiteit.
Ze kunnen de aanvraag doen via preventiedienst, Sluisberg 1, 3800 Sint-Truiden, op het nummer 011-70 19 90 en/of via mail info.preventie@sint-truiden.be en de coördinatie verloopt via de wijkinspecteur.

 

 

“Dit is eens iets anders dan een kerst- of nieuwjaarsdrink, een barbecue, een rommelmarkt, een wandeling, een zwerfvuilactie etc. organiseren.
Of: hoe gezelligheid kan samengaan met het helpen of ondersteunen van personen en/of families, die het moeilijk hebben.”, besluit Ludwig Vandenhove.

 

 

Zie de website www.preventie-sint-truiden.be.

 

 

Hierover is ook een item verschenen in Het Belang van Limburg van 24 december 2010.

 

 

 

 

Zie onder andere de teksten ‘Heuse kerstsfeer in heel wat buurten en straten in Sint-Truiden’ van 28 december 2007,  ‘Buurtinformatiepunten!’ van 14 oktober 2008 en ‘1.700 kerstbomen ter bechikking van buurten, straten en wijken!’ van 26 december 2009 op deze website.