Bruisende stilte!

‘Bruisende stilte’ is de titel van een tentoonstelling, die loopt op het kasteeldomein Nieuwenhoven tot en met 31 augustus 2008.
De officiële opening vond plaats op zaterdag 5 juli 2008 door burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger Ludwig Vandenhove.

Het is de eerste keer dat dit initiatief doorgaat.
Meer dan 50 kunstenaars participeren eraan.

 

 

 

“Dit is een mooie activiteit voor Haspengouw en Sint-Truiden, die kan uitgroeien tot een traditie”, aldus Ludwig Vandenhove.
 “Een kasteel, zoals Haspengouw er zoveel telt, gecombineerd met het typisch landschap en kunst in de natuur, vormt een ideale combinatie. Het sluit bovendien perfect aan bij het initiatief Kunst Groen dat ik begin jaren ’90 genomen heb met een aantal kunstenaars, mevrouw Nadine Libens en andere kunstliefhebbers om kunst te confronteren met de omgeving, het groen en de natuur.”

 

 

 

 

 

Ludwig Vandenhove bedankte ook de (nieuwe) eigenaars van het kasteel Nieuwenhoven, omdat zij hun kasteel willen openstellen voor allerhande activiteiten, zoals nu ‘Bruisende stilte’ en zo ook meewerken aan de ontsluiting van dit stuk Haspengouws monumentaal verleden.
“Ik hoop dat vele andere eigenaars hun voorbeeld volgen”, aldus burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger

 

 

Ludwig Vandenhove herhaalde zijn oproep voor een permanente kunstroute in Sint-Truiden voor wandelaars, maar waarom ook niet per fiets, auto of vespa?
“Het kan een bijkomende toeristische troef vormen”, aldus Ludwig Vandenhove.