Bellen met gsm kan goedkoper!

Op 4 maart 2010 lanceerde sp.a een sms-actie met als doel de telefoonrekeningen te verlagen.
Met een sms-petitie en bijbehorende campagne promootten ook de Limburgse parlementairen ‘s morgens het voorstel in de stations van Genk, Lommel, Sint-Truiden, Schulen en Tongeren.

Burgemeester - federaal volksvertegenwoordiger
Ludwig Vandenhove was present in het station van Sint-Truiden.

 

De gsm-rekening is nu te hoog, omdat er een extra bedrag moet betaald worden om toegang te krijgen tot het netwerk van een ander operator.
De sp.a-senaatsfractie diende een wetsvoorstel in om die "achterhaalde" tarieven af te schaffen, wat bellen goedkoper moet maken.


 

 

"Je betaalt toch ook niet om bij de bakker binnen te mogen?
Wanneer je belt naar het netwerk van Proximus, Base of Mobistar betaal je juist wel om toegang te krijgen tot hun netwerk," zegt
Ludwig Vandenhove.

Hoewel de operatoren de tarieven onder elkaar verrekenen, worden ze wel opgenomen in de kosten van de gebruiker. Dus uiteindelijk worden ze wel doorgerekend aan de klant.

Destijds kostte de uitbouw van het gsm-netwerk heel wat geld en werden deze tarieven ingevoerd zodat gebruikers zouden meebetalen om de investering in het netwerk af te betalen.
De oorspronkelijke investering is intussen afbetaald en er zijn nu voldoende gebruikers, die via hun vergoeding om te bellen in het onderhoud van het netwerk voorzien. De afgiftetarieven moeten dus verdwijnen.

 

 

 

 

Wil jij ook goedkoper bellen?
Steun dit wetsvoorstel dan door een gratis sms te sturen naar het nummer 8003, met als boodschap: 'GSM spatie een bericht naar keuze'.