Belastingsdiensten weg uit Sint-Truiden?

“Via een informele, maar goede bron, heb ik vernomen dat de federale overheidsdienst (FOD) Financiën overweegt om de diensten, die nu nog gevestigd zijn in Sint-Truiden uiterlijk in 2014 te verhuizen naar andere locaties in Limburg.

 

Het kadaster zou naar Beringen verhuizen, de andere diensten (Belasting op de Toegevoegde Waarde (BTW), de directe belastingen, de registratie, etc.) naar Hasselt”, zegt
Ludwig Vandenhove.

 

“Als burgemeester van Sint-Truiden kan ik helemaal niet akkoord gaan met deze gang van zaken. Het betekent immers de afbouw van dienstverlening voor de burger in Zuid-Limburg in het algemeen en de stad Sint-Truiden in het bijzonder.
Hetzelfde geldt voor de tewerkstelling.

 

 

 

 

 

Ik zal hierover een brief sturen naar de top van de FOD Financiën en naar de minister van Financiën Didier Reynders, ook al is die ontslagnemend gezien de huidige status van de regering van lopende zaken.
Van zodra er een nieuwe regering is en een nieuwe minister van Financiën is aangeduid, zal ik dit initiatief herhalen.

 

 

Ik roep mijn collega-burgemeesters uit de omliggende Zuid-Limburgse gemeenten/steden op om hetzelfde te doen. Daarenboven zal ik, zodra het federale parlement opnieuw aan het werk is, hierover een parlementaire vraag laten stellen.

 

 

Na het nog beperkt open zijn van de loketten van de Nationale Maatschappij der Buurtspoorwegen (NMBS) in de Zuid-Limburgse stations volgt nu dit.

 

 

Zijn deze diensten vergeten dat ze hoofdzakelijk werken met belastinggeld van de burger en dat de dienstverlening dan ook voorop zou moeten staan?”, aldus
Ludwig Vandenhove.

 

 

Hierover is onder andere op 16 september 2010 een item uitgezonden op Radio2Limburg en op 17 september 2010 is een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

 

 

Zie ook de tekst ‘NMBS wil Sint-Truidens station in weekends om 20.30 uur sluiten!’ van 24 juni 2010 op deze website.