Aanleg wachtbekken Gelinden

Op initiatief van sp.a-schepen Filip Moers heeft de gemeenteraad van Sint-Truiden op maandag 18 juni 2012 beslist om een aantal gronden te verwerven om een bufferbekken in de deelgemeente Gelinden aan te leggen, zodat de inwoners van het Akkerhof, Ovelingen en de Populierenstraat in de toekomst zullen gespaard blijven van wateroverlast.

In geval van water- en modderoverlast neemt de stad Sint-Truiden extra maatregelen voor de opruiming. Zo deed op dinsdag 19 juni 2012 een vuilniswagen van de stad de ronde om beschadigd materiaal op te halen.

 

De sp.a heeft hierover een bewonersbrief verspreid.

 

 

 

Hieronder vindt u de integrale versie van deze brief.

 

Geachte mevrouw
Geachte heer
Beste

 

In navolging van onze bewonersbrief van 4 juni 2011 in verband met het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Dorpengeheel Engelmanshoven - Groot-Gelmen - Gelinden geven wij u een laatste stand van zaken.

 

In functie van de ruimtelijke ontwikkeling van het gebied ter hoogte van de Thewissteeg en de Steenbornbeek in de deelgemeente Gelinden is het noodzakelijk om prioritair een bufferbekken te bouwen.

 

Voor de aanleg van dit bufferbekken is het noodzakelijk een aantal gronden te verwerven.
De gronden zijn ondertussen geschat en de laatste besprekingen zijn aan de gang.

 

Aangezien er dringend dient overgegaan te worden tot de aanleg van het bufferbekken en na juni de eerstvolgende gemeenteraad pas in augustus plaatsvindt, vraagt de fractie Lijst Burgemeester-sp.a bij hoogdringendheid deze aankopen goed te keuren tijdens de gemeenteraad van maandag 18 juni 2012.
Op deze manier kan het dossier verder afgewerkt worden tijdens de zomermaanden en loopt het niet nog meer vertraging op.

 

Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

 

Indien u nog vragen hebt, neem gerust contact op met Filip Moers op het nummer 0498-93 90 05.

 

Met vriendelijke groeten

 

Filip Moers    
schepen milieu en natuur                                                            

 

Ludwig Vandenhove                                       
burgemeester

 

Zie onder andere ook de teksten ‘Aanpak wateroverlast blijft een prioriteit!’ van 17 juli 2009, ‘Aandacht voor water- en modderoverlast is een permanente bekommernis!’ van 26 februari 2011 en ‘Aandacht voor water- en modderoverlast is een permanente bekommernis!’ van 13 juni 2011 op deze website.

Hierover is op dinsdag 19 juni 2012 een artikel verschenen in Het Laatste Nieuws en op donderdag 21 juni 2012 in Het Belang van Limburg.