15 jaar ‘burgervader’ van de mooie stad Sint-Truiden!

‘Dit jaar ben ik inderdaad al meer dan 15 jaar burgemeester van Sint-Truiden.”, zegt Ludwig Vandenhove.


Vriend en tegenstander, niet-inwoners en Truienaren, moeten objectief durven toegeven dat gedurende die periode de stad Sint-Truiden opnieuw op de kaart gezet is.
Sint-Truiden is veranderd, in het centrum, maar ook in de buurten, deelgemeenten en wijken.

Burgemeester is de mooiste politieke functie, die er bestaat, maar tevens de moeilijkste.
Mooi omdat je concreet en snel je plannen gerealiseerd ziet, moeilijk omdat de bevolking verwacht dat je op de hoogte bent van de kleinste, soms meest individuele problemen en ze ook oplost en overal, op zoveel mogelijk activiteiten, aanwezig bent.

Fierheid en dankbaarheid overheersen na die 15 jaar.
Het is een hele eer burgemeester van onze ‘stad apart’ Sint-Truiden te mogen zijn.

Ik heb steeds getracht ‘burgervader’ van alle Truienaren te zijn ongeacht hun afkomst en/of hun filosofische, geloofs- of politieke overtuiging.

Ook de komende jaren kan u op mij blijven rekenen om de stad te besturen en te leiden via betaalbare en realistische projecten voor alle buurten, dorpen en wijken.
Ik zal zoveel mogelijk activiteiten en initiatieven van alle mogelijke verenigingen blijven bijwonen en u kan bij mij of bij de andere mandatarissen en sympathisanten van ‘Lijst Burgemeester’(sp.a - GROEN!) steeds terecht voor al uw kleine of grote problemen.
Kortom, wij zijn er de afgelopen jaren voor u geweest, wij zullen er de komende jaren ook zijn voor u!

U zou mij een bijzonder groot plezier doen door eens langs te komen in stadsfeestzaal Manège in het feestweekend van 18 en 19 september 2010, zeker omwille van mijn 15-jarig burgemeesterschap.
Wij kunnen dan in een losse sfeer van gedachten wisselen.

TOT DAN!