‘Meet de fitheid van je vijver’

Op initiatief van gedeputeerde van Leefmilieu en Natuur Ludwig Vandenhove lanceert het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) het project ‘Meet de fitheid van je vijver’ dat kadert in de campagne ‘Stille waters doorgronden’.

“‘Meet de fitheid van je vijver’ wil de Limburgse vijvers of poelen en de kwaliteit ervan in kaart brengen.
Elke vijver – ook die van jou, je familie of vrienden – telt”, zegt Ludwig Vandenhove.
“De vijver mag in de tuin, een park, een wandelgebied, kortom overal liggen.”

Het startschot voor de campagne wordt gegeven op woensdag 16 mei om 13 uur, in de tuin van Dina Deferme, Beuzestraat 64 in Stokrooie (Hasselt).
Voorafgaand (van 12 tot 13 uur) zal Radio 2 Limburg rechtstreeks uitzenden vanuit de tuin. Een twintigtal luisteraars zullen de uitzending live meemaken en krijgen een exclusief geleid bezoek aan de tuin.
Medewerkers van het PNC zullen samen met tuin- en landschapsarchitect en groenjournalist Eef Coolen de campagne voorstellen en eenvoudige onderzoekjes uitvoeren in de tuinvijver.

“Iedereen kan de live-uitzending volgen op Radio 2 Limburg tussen 12 en 13 uur”, aldus Ludwig Vandenhove. “Hou ook de facebookpagina van het PNC in het oog.”

 

Zie ook Nieuwe stap in Citizen Science in Limburg van 26-05-2017 en STILLE WATERS in de kijker van 21-04-2017 op deze website.

 

 

Tags: